Без кас і жетонів: у КМДА назвали наступні станції метро, які автоматизують

Без кас і жетонів: у КМДА назвали наступні станції метро, які автоматизують

Фото: КМДА

Наразі фахівці працюють над онлайн-поповненням проїзних квитків та мобільним додатком метро.

Наступними smart-станціями столичного метрополітену, на яких не буде кас, стануть "Університет", "Дружби народів", "Либідська" та "Політехнічний інститут".

Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник, повідомляє прес-служба адміністрації.

"Ви самостійно отримуєте послугу у кілька кліків. Водночас наші співробітники більше не будуть займатися рутиною, з якою легко справляється автоматика. Вони застосовуватимуть свої знання для вирішення нестандартних ситуацій та надання консультацій", – сказав начальник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський.

Він також додав, що фахівці працюють над онлайн-поповненням проїзних квитків та мобільним додатком метро.

Проектом автоматизації станцій займалася громадська формація "Агенти змін". Безкоштовно для міста волонтери розробляли оптимальні та зручні рішення для пасажирів.

"Нові автомати метро – це повноцінні кіоски самообслуговування, що здатні замінити собою касу, більш того – бути кращими та швидшими за неї. Щоб ви не робили – купували разову поїздку чи картку, поповнювали картку метро готівкою чи банківською карткою та навіть прив'язували тарифи метро до своєї безконтактної банківської картки – все це ви зможете зробити без зайвих кроків, отримати вчасну підказку, звести майже до нуля можливі помилки", – розповів представник організації Ігор Скляревський.

Метрополітен більше не приймає зелені жетони

Метрополітен більше не приймає зелені жетони

Нагадаємо, сьогодні у столичній підземці впровадили новий механізм оплати проїзду на станції "Кловська". Тепер тут немає кас і жетонів. Усі види оплати проїзду пропонуються в одному виді автоматів. Найзручнішу для себе модель пасажир обирає самостійно: придбати QR-квиток чи поповнити проїзний, оплатити банківською карткою чи скористатися готівкою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація