Автор "Ікон Революції" на Грушевського жорстко розкритикував відновлення графіті без його участі

Автор "Ікон Революції" на Грушевського жорстко розкритикував відновлення графіті без його участі

Фото: Facebook/Новый Вогонь

Sociopath ці дії назвав вандалізмом та самопіаром.

Соціальний художник Sociopath розкритикував відновлення "Ікон Революції" на вулиці Грушевського без його участі. Sociopath назвав це вандалізмом, а організаторів відновлення графіті звинуватив у самопіарі.

 Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

На столичній вулиці Грушевського відновили відомі патріотичні графіті

На столичній вулиці Грушевського відновили відомі патріотичні графіті

"Нанесені плями не мають нічого спільного зі справжніми революційними символами. Сподіваюсь, на цей раз самовільні дії Дмитра Різниченка і компанії на роль відновлювачів історичної пам”яті не залишиться поза увагою правоохоронних органів, а їх творчі недопотуги будуть засуджені громадськістю, яка не дозволяє маніпулювати собою", - написав худождник.

Sociopath відкинув звинувачення у тому, що він самоусунувся від відновлення графіті. За його словами, він діє у рамках правового поля.

"Я дію в рамках правового поля, і як би мені не хотілося відновити “Ікони Революції” тут і зараз, навіть у 2014-му я погоджував створення усіх своїх робіт на Майдані зі штабом Революції. Сьогодні я не маю морального права знівелювати можливість законних підстав для відновлення “Ікон Революції”, і якщо людський закон писаний не для усіх і не заради цього була Революція Гідності, тоді навіщо загинула Небесна Сотня і продовжують гинути наші герої на Сході!?", - написав він.

Художник зазначив, що зараз тривають слідчі дії по факту знищення “Ікон Революції” і завершується складний процес законних дозволів. Він звернувся до "усіх тверезомислячих українців", патріотичних організацій, генпрокурора Юрія Луценка, голови МВС Арсена Авакова із закликом дати моральну і правову оцінку відновленню відомого графіті без його участі. Також Sociopath просить "остаточно припинити спекуляції навколо цієї теми".

Вчорашня новина найсумніша у історії з “Іконами Революції”. Навіть після “доценків” і “рабіновичів” залишалася можливі...

Опубліковано Sociopath 15 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, з фасаду магазину люкс-меблів "Емпоріум" на вулиці Грушевського, 4 в Києві зникли знамениті патріотичні графіті, які були нанесені під час РеволюціїУкраїнський інститут національної пам'яті готує звернення в поліцію і в Генпрокуратуру за фактом вандалізму.

3 вересня активісти зібралися під стінами елітного магазину. Графіті протрималися на стінах 3,5 року і, охоронювані Законом, були внесені до списку історичних пам'яток. Активісти запрошували власника магазину дати відповідь близько трьох годин дня, однак, він не прийшов. Потім вони розбили скляні двері закладу і залишили напис на стінах червоною фарбою: "Майдан тут був, Майдан тут і залишиться".

Також прибули активісти Національного корпусу з балаклавами і яйцями. Крім того, знесли шини, було кілька спроб їх запалити. Магазин закидали яйцями.

Київська прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом.

У 2014 році активісти намалювали графіті під час кривавих протистоянь на Грушевського. Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко були представлені у балаклаві. Вважалися символами боротьби за свободу.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація