Автор графіті на Грушевського домовився з міністром культури про відновлення картини

Автор графіті на Грушевського домовився з міністром культури про відновлення картини

Фото: УНІАН

Він приступить до роботи після вирішення усіх офіційних і організаційних питань.

Соціальний художник Sociopath домовився з міністром культури Євгеном Нищуком про відновлення графіті часів Майдану на Грушевського у Києві.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Активісти вимагають закрити крамницю, через яку замалювали революційні портрети на Грушевського

Активісти вимагають закрити крамницю, через яку замалювали революційні портрети на Грушевського

За словами художника, він приступить до роботи після вирішення усіх офіційних і організаційних питань.

"Нарешті в мене буде час і простір, якого мені бракувало в ту ніч на Груші, щоб зробити якісні малюнки", - написав Sociopath.

Сьогодні я мав розмову з Міністром культури, паном Нищуком, ми дійшли згоди, що після вирішення усіх офіційних і органі...

Опубліковано Sociopath 4 вересня 2017 р.

Нагадаємо, з фасаду магазину люкс-меблів "Емпоріум" на вулиці Грушевського, 4 в Києві зникли знамениті патріотичні графіті, які були нанесені під час РеволюціїУкраїнський інститут національної пам'яті готує звернення в поліцію і в Генпрокуратуру за фактом вандалізму.

3 вересня активісти зібралися під стінами елітного магазину. Графіті протрималися на стінах 3,5 року і, охоронювані Законом, були внесені до списку історичних пам'яток. Активісти запрошували власника магазину дати відповідь близько трьох годин дня, однак, він не прийшов. Потім вони розбили скляні двері закладу і залишили напис на стінах червоною фарбою: "Майдан тут був, Майдан тут і залишиться".

Також прибули активісти Національного корпусу з балаклавами і яйцями. Крім того, знесли шини, було кілька спроб їх запалити. Магазин закидали яйцями.

Київська прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом.

У 2014 році активісти намалювали графіті під час кривавих протистоянь на Грушевського. Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко були представлені у балаклаві. Вважалися символами боротьби за свободу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація