Артисти київських хорів прийшли до посольства Білорусі у Києві та виконали духовний гімн

Артисти київських хорів прийшли до посольства Білорусі у Києві та виконали духовний гімн

Фото: ТСН.ua

Столичні хористи таким чином підтримати демократичні зміни у судній країні.

Артисти з київських хорів прийшли до білоруського посольства в Києві, щоб підтримати демократичні зміни у судній країні.

Заспівали духовні гімни Білорусі "Могутни Божа" та України "Боже великий єдиний".

Про це повідомляє ТСН.Ранок.

Попри те, що активісти про акцію не заявляли і не просили дозволів, під установою ніхто не був проти, і співаків навіть не питали, навіщо вони зібралися. 

Артисти київських хорів виконали духовний гімн для білорусів

Артисти київських хорів виконали духовний гімн для білорусів

Нагадаємо, 9 серпня у Білорусі пройшли вибори президента. Після оприлюднення даних перших екзитполів, білоруси вийшли на акції протестів у багатьох містах країни. Сталися перші сутички з ОМОНом.

10 серпня ЦВК Білорусі оприлюднило результати виборів. Згідно з офіційними даними, Олександр Лукашенко переміг з результатом 80,23%. Його головна опонентка Світлана Тихановська отримала 9,9% голосів. Вона не визнала результати виборів та оголосила себе переможцем. 11 серпня зранку Тихановська виїхала до Литви.

Протести тривають від 9 серпня. Напередодні, у тиждень акцій, у десятках білоруських міст відбувся марш свободи – наймасовіша акція протесту в історії незалежної Білорусі. Від 17 серпня опозиція оголосила загальнонаціональний страйк.

У білоруських СІЗО можуть лишатися десятки людей, за останніми даними журналістів, зниклих безвісти протестувальників зараз 76, про долю декого з них родичам лишається хіба здогадуватися. Тим часом, слідчий комітет Білорусі заперечує інформацію про загибель п'ятьох людей під час протестів, про яку напередодні повідомляли правозахисники.

Сьогдні ж білоруські опозиціонери мають зібратися на першу зустріч координаційної ради, де обговорять план мирної передачі влади в країні. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація