Архітектори розкритикували Кличка за дозвіл забудувати Сінний ринок висотками

Архітектори розкритикували Кличка за дозвіл забудувати Сінний ринок висотками

Фото: ТСН

Фахівці кажуть, що "свічки" спотворять обличчя Києва та критично завантажать інфраструктуру.

Мер Києва Віталій Кличко пішов на мирову із забудовником Сінного ринку, бо той погодився замість 22 поверхів звести лише 19. Радість від здобутої градоначальником перемоги не поділяють активісти та прості жителі прилеглого району, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Компромісний меморандум з’явився наприкінці листопада та був покликаний влаштувати всі сторони конфлікту. Однак кияни апелюють до генерального плану міста, де зазначено, що допустима висота споруд в історичній частині столиці не має перевищувати 27 метрів – а це лише 9 поверхів. Місцевих жителів непокоїть естетичний вигляд житлових висоток посеред давнішої архітектури, а також навантаження на інфраструктуру, котра й без того ледве витримує густо заселений район.

Мер Кличко пішов на мирову з забудовником Сінного ринку, попри обмеження у генплані столиці

Мер Кличко пішов на мирову з забудовником Сінного ринку, попри обмеження у генплані столиці

Позицію міцевих жителів розуміє та підтримує архітектор Вадим Жежерин, який долучився до написання відкритого листа Кличку з докорами щодо порушення норм законів і одноосібним підписанням угоди без урахування порад архітекторів і місцевих жителів. "Ми поважаємо Кличка, як дуже професійного і найкращого спортсмена в історії України, а він нас, професіоналів, не дуже поважає", - констатував зодчий.

Чиновники пояснюють, що вказані у генплані 27 метрів є рекомендацією, а не вимогою, а згоду на забудову території колишнього Сінного ринку надав Мінкульт. "У міста на даний час немає законних важелів упливу на забудовника. Тому це початок переговорного процесу, і це сввідчить про те, що місто не стоїть осторонь", - твердить начальник юридичного відділу департаменту містобудування та архітектури Віктор Коляденко. Тим часом на самому об’єкті будівництво не припиняється – там інтенсивно зводять поверх за поверхом навіть у вихідні дні.

Кореспондент ТСН Маріам Оганнисян

Повʼязані теми:

Наступна публікація