Апеляційний суд пом’якшив запобіжний захід догхантеру Святогору

Апеляційний суд пом’якшив запобіжний захід догхантеру Святогору

Фото: Олексій Святогор/Facebook

Підозрюваного у масовому вбивстві тварин відправили під домашній арешт.

Апеляційний суд Києва замінив підозрюваному в убивстві тисяч безпритульних тварин догхантеру Олексію Святогору утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. 

Про це повідомили у прес-службі суду.

"За результатами апеляційного розгляду апеляційні скарги, подані стороною захисту в інтересах підозрюваного Святогора О.А., задоволено частково, ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 11 червня 2018 року скасовано та постановлено нову, якою клопотання слідчого Шевченківського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві задоволено частково, – застосовано до підозрюваного Святогора О.А. запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною цілодобово залишати місце свого проживання та покладено на підозрюваного обов’язки, передбачені ч. 5 ст. 194 Кримінального процесуального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ім'я догхантера Олексія Святогора давно відоме київським зоозахисникам. Чоловік веде пропаганду щодо жорстокого поводження із тваринами, труїв собак і писав про це у соціальних мережах.

Кримінальне провадження проти Святогора відкрили після його виступів у телевізійних шоу та публікацій фото в інтернеті. Слідство вважає, що дії чоловіка підпадають під статтю щодо пропаганди жорстокості.

11 червня суд задовольнив клопотання обвинувачення та вирішив тримати підозрюваного під вартою. Арешт було встановлено на 60 діб. Вердикт суду був схвально сприйнятий активістами, а момент, коли Святогору на руки вдягли кайданки, люди зустріли овацією – радісними вигуками, плесканням у долоні та скандуванням: "Дякуємо".

Олексія Святогора, який відкрито вбивав тварин, ув'язнили в СІЗО на два місяці

Олексія Святогора, який відкрито вбивав тварин, ув'язнили в СІЗО на два місяці

Повʼязані теми:

Наступна публікація