Аеропорт "Жуляни" закривають на ремонт майже на рік: названо дату

Аеропорт "Жуляни" закривають на ремонт майже на рік: названо дату

Фото: УНІАН

В аеропорту хочуть подовжити смугу до 2770 метрів.

Міжнародний аеропорт "Київ" імені Сікорського ("Жуляни") зачинять на 8-9 місяців у 2023 році. Такі дії потрібні для ремонтних робіт щодо подовження і посилення злітно-посадкової смуги. 

Про це розповів голова ради директорів підприємства Денис Костржевський на брифінгу 13 травня, повідомляє Avianews.

Він запевнив, що попри роботи всі літаки базового лоукостера Wizz Air — Airbus A320 і A321, аеропорт зможе приймати без обмежень. Утім, оскільки Wizz Air Airbus A321 не може літати в "Жуляни" з повним завантаженням, компанія відкриває новий дальній рейс з Абу-Дабі до "Борисполя".

Костржевський розповів, що під час робіт будівельники демонтують старе покриття з асфальту, посилять основу, а потім зведуть нове покриття з бетону, яке матиме міцність PCN 72. За його словами, аеропорт отримає фактично нову смугу, довжину якої мають намір збільшити на 460 метрів до 2770 метрів.

Також під час робіт ремонтники посилять покриття руліжних доріжок і перону зі стоянками для літаків, щоб їх могли використовувати важчі авіалайнери.

"Якщо цього не зробити, літаки не зможуть з'їжджати з оновленої смуги без ризику пошкодити поверхні аеродрому. У 2021 році аеропорт хоче визначити проєктувальника робіт, у 2022 році провести посилення поверхні аеродромних покриттів без припинення польотів, а у 2023 році приступити до робіт на смузі із закриттям аеродрому на прийом літаків", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, аеропорт "Жуляни" ("Київ" імені Ігоря Сікорського) змінив умови під'їзду до терміналу і тарифікацію на короткочасну стоянку.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація