У Києві спеціальна машина плавить 60 тонн снігу на годину

У Києві спеціальна машина плавить 60 тонн снігу на годину

У Києві спеціальна машина плавить 60 тонн снігу на годину

Фото: скриншот з відео

Поки у столиці лише дві таких машини.

Київ засипає снігом, подекуди іде крижаний дощ – дорожні служби працюють у посиленому режимі. Триває вивезення снігу з вулиць, тротуарів і площ.

Також працюють мобільні снігоплавильні комплекси.

Така габаритна снігоплавильна машина може переплавити 60 тонн снігу за годину. У неї закладається сніг, а виливається вже чиста вода, без нафтопродуктів і без піску. Працює така диво-машина дуже гучно і має величезні габарити. Нині у Києві лише дві снігоплавильні машини. Вони з'явилися в Україні два роки тому.

 

Автодорівці обробляють вулиці протиожеледними засобами і чистять дороги і тротуари від снігу. Про це повідомляє "Київавтодор".

Нині працює 486 одиниць основної і додаткової спецтехніки. Задіяні 539 працівників у складі 77 бригад із ручного прибирання.

Складні метеоумови, за прогнозом синоптиків, утримуватимуться ще дві доби.

Міська влада звертається до водіїв із проханням не користуватися особистим авто під час снігопаду та за можливості надавати перевагу громадському транспорту, а також не паркувати автомобілі на узбіччях доріг і в заборонених для цього місцях. Автомобілі, що заважатимуть розчищати дороги міста від снігу, будуть евакуйовані.

До слова, за рухом снігоприбиральної техніки можна спостерігати на інтерактивній мапі за посиланням: clean.kyivcity.gov.ua.

Нагадаємо, у столиці утримуються складні погодні умови: закрито школи, обмежено в'їзд вантажівок, міські служби працюють нон-стоп. Нині Київ замітає. Ввечері 11 лютого та вночі 12 лютого у столиці очікується снігопад. 12-13 лютого – значне зниження температури. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація